NORSKE FILMER OG SERIETIPS

Vi er opptatt av å støtte opp under norsk kultur og filmproduksjon og sponser derfor arrangementet. Vi mener det er viktig at tilbudet fra strømmegigantene balanseres med det som lages her på berget. I den anledning har vi samlet et knippe nordiske kvalitetsserier du kan glede deg til i høst. Husk at du som Get-kunde også har en rekke norske storfilmer inkludert i tv-tilbudet ditt.

Gåten Orderud

NRK1 - oktober

Gåten Orderud

Trippeldrapet i kårboligen på Orderud gård i Sørum i Akershus pinsehelga 1999 er fortsatt uløst, og nesten 20 år etter er det fortsatt en gåte hvem som skjøt og drepte ekteparet Kristian Magnus Orderud (80) og Marie Orderud (84) samt deres datter Anne Orderud Paust (47). Fire personer ble i lagmannsretten dømt til fengselsstraffer på mellom 18 og 21 år fengsel for medvirkning til drapet, men det er ikke kjent hvem som utførte udåden.
NRK ønsker å kaste nytt lys over denne saken med en seksepisoders dokumentarserie som skal vises på NRK i høst.

Lykkeland

NRK1 - oktober

Lykkeland

NRKs store dramaserie om starten på det norske olje­eventyret. Her møter vi fire unge mennesker som kastes inn i en virvelvind av endringer og nye muligheter når tidenes oljefunn blir gjort på norsk sokkel. Handlingen starter i Stavanger sommeren 1969. Det er krise i byen. Internasjonale oljeselskaper er i ferd med å trekke seg ut. Ingen tror det finnes olje på norsk sokkel. Fisk har vært byens største ressurs, men havet er i ferd med å fiskes tomt.
Lille julaften 1969 borer Phillips Petroleum seg inn i tidenes største oljebrønn – og alt endres.

Hvem drepte Birgitte?

TV 2 - tirsdag og onsdag kl. 21.40

Hvem drepte Birgitte?

Den første norskproduserte true crime-serien. Serien omhandler det uoppklarte drapet på Karmøy-jenta Birgitte Tengs.
Det brutale drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs i 1995 er blant norgeshistoriens mest omtalte drapssaker. Birgittes fetter ble siktet for drapet, og tilsto etter tøffe avhør og uker i isolasjon. Han trakk senere tilståelsen. I en oppsiktsvekkende utvikling i retten ble han frikjent for drapet, men likevel dømt til å betale erstatning til Birgittes foreldre. Politiet har i ettertid fått mye kritikk for avhørsmetodene spesielt og etterforskningen generelt. Fortsatt vet vi ikke hvem som drepte tenåringsjenta bare noen hundre meter fra familiens hjem.

Det kunne vært verre

TVNorge - mandag kl. 21.30

Det kunne vært verre

Espen Eckbo er tilbake på TVNorge-skjermen med sin første nye serie siden den dramatiske bilulykken i 2016. Programmet er en humoristisk dramaserie, med Espen Eckbo i en litt mer kompleks rolle enn man er vant med fra den prisbelønte karakter-humoristen. I «Det kunne vært verre» spiller han Trond Evensen, kronisk ja-mann og deltidspappa til syv barn med seks forskjellige mødre. Hans liv har blitt en kabal som aldri går opp, men Trond er ikke typen som lar seg knekke av daglige dobbelbookinger, logistiske kjempeutfordringer og stadig innkommende beskjeder fra ekser, barnehager, skoler og fritidsaktiviteter.

VI SPANDERER NORSKE KVALITETSFILMER

Har du fått med deg Erik Poppes Tusen ganger god natt, Grand Hotel med Atle Antonsen, Kongen av Bastøy eller den kritikerroste filmen Richard Storken? Disse og mange andre kvalitetsfilmer kan du se uten kostnad hos Get. Du finner de under Get filmleie/Play på Get-boksen, eller under «Filmer» i Get tv-appen for Apple TV, nettbrett og mobil.

RICHARD STORKEN

Familiefilm
Regi: Toby Genkel co-regi Reza Memari

Den foreldreløse spurven Richard vokser opp i en storkefamilie, og tror derfor at han er en av dem. Når storkene trekker sørover til Afrika om høsten, må de forlate Richard, en liten spurv vil ikke overleve den lange reisen. Men Richard er en modig fyr, og bestemmer seg for å følge etter.

KONGEN AV BASTØY

Drama
Regi: Marius Holst

Norge 1915 - En historie basert på virkelige hendelser Erling (17), ankommer Bastøy med sin egen agenda; å komme seg bort derfra fortest mulig. Hvor langt er han villig til å gå på bekostning av andre, for selv å slippe unna et undertrykkende og brutalt regime?
Etter en tragisk hendelse, blir Erling motvillig involvert i de andre guttenes skjebner og en dag står han i spissen for et voldsomt opprør. Staten svarer med å sende et panserskip med 150 væpnede soldater til øya for å gjenopprette ro og orden.

GRAND HOTEL

Drama / Komedie
Regi: Arild Fröhlich

Den forfengelige alkoholikeren Axel Farstad sjekker inn på Grand Hotel for å skrive - og for å dø. Men planene hans blir forstyrret av en tiåring med Tourettes. Det eneste de to har til felles er at de er vanskelige å like og at de begge søker tilflukt på det samme hotellet.
Det dukker opp en uventet løsning og i løpet av en uke oppstår et vennskap mellom Noah og Axel som forandrer det meste - et vennskap mot alle odds.

TUSEN GANGER GOD NATT

Drama
Regi: Erik Poppe

Rebecca er en av verdens fremste krigsfotografer. Hjemme orker ikke hennes mann og døtre lenger tanken på at hun lever i livsfare, og de stiller henne et ultimatum: Jobben eller familien.
Filmen er i stor grad basert på regissør Erik Poppes egne erfaringer som fotograf i konfliktområder, da han jobbet for VG og Reuters på 80-tallet, og de senere årene for bl.a Flyktninghjelpen.

VI GJØR TV-HVERDAGEN ENDA BEDRE

Norske filmer til kr 0,- er en del av et revolusjonerende, fleksibelt og enda bedre underholdningstilbud fra Get. Du får innhold du tidligere måtte betale ekstra for, som sport i verdensklasse, kvalitetsfilmer og kritikerroste serier alle snakker om. Du kan når som helst endre innhold og sammensetting i ditt eget tv-tilbud slik at det passer alle dine behov.