SÅ MYE DATA BRUKER DU

De fleste tar det nå som en selvfølge å være på nett hvor som helst og når som helst. Hjemme kan du uten bekymringer være på nett så mye du vil, men hvorfor er det slik at man bekymrer seg for mobil-data bruken når man forlater hjemmet?

Hvor mye data du bruker kommer an på hva slags telefon du har og hva du bruker den til. Har du en helt ny mobil er sannsynligheten stor at du bruker mer data enn gjennomsnittet.

HVA KAN DU EGENTLIG GJØRE MED 1 GB?

Vi har sett på hva du kan gjøre daglig om du har 1 GB tilgjengelig på månedsabonnementet ditt. Eksemplene er kun estimater på bruk, men det gir et bilde på at de fleste trenger langt mer enn 1 GB om man vil at datapakken skal vare ut måneden.

Med Mobil fra Get får du mye data for pengene.

LES MER OG BESTILL HER

Data 4 spotify

Musikk på mobilen

1 GB holder til ca 45 minutter musikkstrømming om dagen.

Om du ikke har endret standardinnstillingen på Spotify bruker du 96kbps (kilobyte per sekund) Det betyr at du bruker 42MB pr time med musikk. 1 GB rekker til ca 23 timers musikkstrømming. Om du endrer kvaliteten på strømmingen til 160kbps eller 320kbps vil du bruke mer data.

Se video, filmer og serier

1 GB holder til ca 5 minutter YouTube om dagen.

Du kan bruke mindre data ved å velge en lavere oppløsning enn hva som er standard. Om du velger den laveste oppløsningen på video bruker du mye mindre data enn om du velger HD. For eksempel så bruker NRK-appen 316kbps i lav kvalitet til 3500kbps i den beste kvaliteten. Det tilsvarer 142MB og 1,6GB i timen.

Liker du å se video på nettbrettet? Med Data-SIM kan du dele datamengden i ditt mobilabonnement med flere enheter.

Bestill data-SIM

Data 5 strømming
Data 6 facebook

Sosiale medier

1 GB holder til 6-7 ”runder om dagen”

Hvor mye data du bruker avhenger selvsagt av hva slags innhold du ser og hvordan du engasjerer deg. Om du ser de første 20 sakene i nyhetsfeeden din på Facebook, med automatisk videoavspilling aktivert, vil du bruke ca 5MB. Det tilsvarer 200 ”runder” på Facebook med 20 saker sett.

Lese nyheter

1 GB holder til ca 25 nyhetsnettsider hver dag.

Leser du forsiden på tre nettaviser og leser tre artikler på hver av dem bruker du litt over 16 MB data. Med 1 GB data kan du lese ca 750 nyhetsnettsider. Hvor mye data du bruker på hver nettavis kommer an på om du leser tekst, ser video eller scroller deg gjennom animasjoner og annen grafikk.

Data 8 nyheter
Data 1 pokemon

Spille Pokemon Go

1 GB holder til 8 timer med Pokemon Go om dagen.

Det er ingen tvil om at mange bruker mobilen til spill. Hvor mye data du bruker kommer for eksempel an på hvor ofte mobilen sjekker din lokasjon og hvor mye du beveger deg. Spiller du Pokemon vil lokasjonen sjekkes ofte da dette danner grunnlaget for hvilke Pokemons, pokestops og gymmer du møter på. Spiller du Pokemon Go i en time bruker du ca 4MB.

NÅR BRUKER DU MOBILDATA?

Er du hjemme eller på jobben og koblet på trådløst nett vil du ikke bruke mobildata i det hele tatt. Du kan også spare mobildata ved å laste ned innhold på telefonen når du er knyttet til et trådløst nett. Gjør du det vil innholdet hentes lokalt fra mobilen din i stedet for å lastes ned fra internett. Eksempler på tjenester som tillater deg å laste ned innhold lokalt på mobilen er Spotify, Storytel og Viaplay.

HVOR HØY HASTIGHET MÅ MAN HA?

Hos Get er du sikret god hastighet på mobildata. Alle våre abonnement gir deg fri fart. Opplevd hastighet vil variere med dekning og andre forhold. Teoretisk hastighet er opptil 300 Mbit/s, forventet opptil 100 Mbit/s.

Hva betyr fri fart egentlig? Les mer her

Denne artikkelen er kun ment som eksempler på hvor mye man kan få ut av 1 GB.

Hvor mye data som reelt benyttes i hvert tilfelle vil være avhengig av hva slags telefon man bruker, hvor god dekning man har og hvor mye data telefonen bruker på andre apper og oppdateringer.