Få mest mulig ut av TV-opplevelsen din

Her har vi samlet informasjon om hvordan du finner og bruker ulike funksjoner på din TV.

NyTVmeny

Mitt abonnement

Under MITT ABONNEMENT i hovedmenyen har du blant annet tilgang til kanalvalg. Her kan du også bestille nye kanalpakker eller oppgradere eksisterende kanalpakker. Og vil du ha flere poeng til disposisjon? Det bestiller du enkelt selv.

Dersom du vil opp- eller nedgradere bredbånd eller kanalpakker på nett gjør du enkelt dette på MIN GET under PRODUKTER.

Grunnet Korona er flere store sportsarrangementer stoppet. Husk at du kan fryse/nedgradere ditt premiumsprodukt på Min Get. Har du bindingstid blir abonnementet ditt forlenget med de fryste dagene.

Slik bruker du TV-menyen

Våre dekodere er fulle av smarte og forenklende funksjoner, men de fleste av disse er tilpasset den nye TV-opplevelsen. Vi anbefaler derfor at du oppdaterer Get boksen din dersom du ikke har gjort det enda. Da vil det åpne seg en verden av nye funksjoner og muligheter. Har du en Get boks II oppdaterer du boksen din gjennom denne siden.

 

TIPS!
Du kan ta opp program du liker direkte fra plakatene.

Personlige anbefalinger

Skrur du på personlige anbefalinger vil vi anbefale deg innhold vi tror du vil like, basert på programmer og kanaler du har sett på de siste 30 dagene. På den måten vil du ha tilgang til et TV-innhold skreddersydd for deg!

For å skru på anbefalinger må du ha opprettet en personlig profil. Du kan opprette profiler til alle som bruker TVen hjemme, slik at alle får enkel tilgang til innhold tilpasset deres vaner.

Slik skrur du på personlige anbefalinger:

 1. Velg MIN GET fra hovedmenyen
 2. Velg INNSTILLINGER
 3. Velg BRUKERINNSTILLINGER
 4. Velg PERSONLIGE ANBEFALINGER

Personlige profiler

 
Med personlige profiler blir det lettere å se innhold tilpasset hvert enkelt familiemedlem. Med din personlige profil kan du nemlig få anbefalinger, og opprette din egen kanalliste med dine favorittkanaler. Dine innstillinger, som undertekst og språkinnstillinger, lagres også. Alt du må gjøre er å opprette en personlig profil og velge denne ved oppstart av Get boksen. 

Slik oppretter du personlige profiler

 1. Velg MIN GET i hovedmenyen
 2. Velg ADMINISTRER PROFILER for å lage en profil
 3. Velg deretter profilen i MIN GET for å aktivere profilen

Kanallister og favoritter

Er det noen kanaler du ser mer på enn andre? Merker du disse som favoritter vil de legge seg øverst i kanallisten din – slik at du raskere kan starte TV-tittingen.

Det er flere måter du kan legge en kanal inn i din kanalliste. Du kan for eksempel legge til en kanal som favoritt mens du ser på TV, med riktig profil, ved å trykke «OK» på fjernkontrollen, velge «Innstillinger» og «Legg til favoritter».

Vil du gjøre det gjennom menyen må du følge stegene under:

 1. Velg rett profil
 2. Velg MIN GET i hovedmenyen
 3. Gå til MINE INNSTILLINGER
 4. Velg BRUKEROPPSETT
 5. Velg FAVORITTKANALER

Mini-guide

Miniguiden viser deg hva som går på TV akkurat nå. For å åpne miniguiden trykker du på høyre pil på fjernkontrollen mens du ser på TV. Trykker du opp eller ned får du en tilsvarende oversikt for de andre kanalene.

TV-guide

Med TV-guiden får du en komplett oversikt over de programmer som vises de neste åtte dagene på alle kanaler. TV-guiden finner du under TV i hovedmenyen.

Start forfra

Var du litt sent ute med å skru på TVen? Ikke vær redd, med START FORFRA kan du starte programmet fra begynnelsen! Funksjonen er tilgjengelig på de fleste kanaler, og er tilgjengelig frem til programmet er ferdig på TV.

Reprise/TV-arkiv

Se alle programmer som har gått på de mest populære kanalene de siste syv dagene, når det passer deg! Arkiv-funksjonen finner du i hovedmenyen under REPRISE/TV-ARKIV. På Get nett-tv og i Get TV-appen finner du programmene under TV-ARKIV.

Mine innstillinger

Under MINE INNSTILLINGER kan du endre på bilde- og lydinnstillinger, innstillinger for opptak, formattere harddisken, gjenopprette fabrikkinnstillinger m.m.

Innstillinger for hørselshemmede

Har du nedsatt hørsel, og har behov for å endre på lydinnstillinger eller teksting? Teleslynge og annet hørselsteknisk utstyr kan kobles direkte til din TV eller gjennom Get boksen. Vi anbefaler at du kobler hørselsteknisk utstyr direkte til TVen, slik at samme tilkobling også vil fungere for andre enheter koblet til TVen din, som for eksempel DVD-spilleren din.

Slik setter du på tekst for nedsatt hørsel

 1. Gå inn på MIN GET i hovedmenyen
 2. Velg MINE INNSTILLINGER
 3. Velg deretter BRUKEROPPSETT
 4. Velg SPRÅK og så UNDERTEKSTER
 5. Bytt fra NORMAL til NEDSATT HØRSEL

Koble til teleslynge, FM- og IR-sender
Ønsker du å koble til hørselsteknisk utstyr kan det være nødvendig med en omkopling av utstyret ditt. Overgangskablene du trenger til omkoplingen kan fås ved å henvende deg til hørselskontakten i din kommune. Omkoplingen er enkel, og de fleste vil kunne gjøre dette på egenhånd. Alle våre Get bokser, med unntak av Mikro, fungerer likt og tilkobling av teleslynge er mulig gjennom alt utstyr fra Get. Har du en Get boks Mikro kan du ikke koble hørselsteknisk utstyr direkte til Get boksen din, men må benytte deg av tilkoblinger direkte til TVen din.

Det første du må gjøre er å koble opp dekoderen din etter våre anvisninger. Etter at dette er gjort må du sjekke om det hørselstekniske utstyret fungerer som det skal. Dersom det ikke fungerer må du følge anvisningene under – hvilket alternativ du skal velge avhenger av alderen på tven din og det hørselstekniske utstyret ditt.

Tilkobling med RCA/Phono

 Phono-plugger er merket en hvit og rød farge for høyre og venstre kanal. Det er vanlig at det hørselstekniske utstyret har en 3,5 mm Audio Jack plugg som eventuelt er plugget i en SCART adapter. Ta da av SCART-pluggen, sett på en 3,5 mm Audio Jack til phono adapter i stedet, som så kobles til AUDIO OUT/LINE OUT på TVen.

20171012_rca

Tilkobling med Audio Jack

Nyere TV-er har egen utgang for audio som er identisk til den vi er kjent med på telefoner, PC'er, osv. Denne kalles Audio Jack og utgangen din denne er ofte merket med AUDIO OUT eller LINE OUTBasestasjonen til nyere teleslynger kan kobles direkte til denne.

 20171012_audiojack

Tilkobling med SCART - Kan brukes på alle TVer og brukes på eldre TVer.

1. Trekk først ut SCART pluggen fra TVen (den som kommer fra dekoderen). 
2. Sett overgangskabelen i SCART-pluggen bak på TV-en. 
3. Sett deretter SCART-kabelen fra dekoderen i den ledige SCART-pluggen på overgangskabelen – velg den SCART pluggen med tykk ledning her. 
4. Da er det en ledig SCART plugg, og her skal det hørselstekniske utstyret koples – 
    som for eksempel IR-sender, teleslynge eller FM-sender. 

Overgangskabelen som trengs til denne omkoplingen kan fås ved henvendelse til hørselskontakten i din kommune. Kabelen har hjelpemiddelnummer. 020837 (leveres av Phonak.) 

Opptak

Har du oppdatert din Get boks til den nyeste programvaren kan du ta opp inntil fire programmer samtidig som du ser på TV. Dine opptak finner du under MINE OPPTAK.

Noen ting å huske på:
- Forsøker du å spille av et opptak av et program som fremdeles sendes på TV, kan du oppleve å få opp feilkoden 8230, og må starte avspillingen på nytt. Venter du til programmet er ferdig vil avspillingen fungere som normalt.
- Tar du en factory reset av boksen din vil ikke opptakene slettes, men grupperingen av de kan bli borte. Alt innholdet vil fortsatt være tilgjengelig, men ligge som enkeltprogrammer.
- Har du mer enn 150 timer med opptak vil du ikke kunne ta opp mer, og må slette programmene enkeltvis.

SLIK SETTER DU ET PROGRAM PÅ OPPTAK:

Trykk på knappen med den røde prikken på fjernkontrollen
Trykk to ganger for serieopptak
Trykk en gang til for å avbryte

Programmering av fjernkontrollene

Fjernkontrollene fra Get kan programmeres til å styre både din Get Box og TV-en, slik at du bare trenger å ha en fjernkontroll liggende på bordet.

Har du denne kontrollen?

Kontroller_1

 1. Slå på og rett fjernkontrollen mot TV-en

2. Hold inn «AV/PÅ» og «HJEM» samtidig, helt til LED-lampen i midten på fjernkontrollen lyser rødt

3. Hold inne nummeret for din TV-produsent. LED-lampen vil nå blinke dobbelt med et par sekunders mellomrom. Så snart TV-en din slår seg av slipper du knappene.

Siffer / TV-produsent:
0 – Toshiba
1 – Grundig
2 – JVC
3 – LG
4 – Panasonic
5 – Phillips
6 – Samsung
7 – Sharp
8 – Sony
9 – Thompson

Eller denne?

Kontroller_12

1.  Slå på og rett fjernkontrollen mot TV-en

2.Hold inn "OK" og 300x250_Mute-knappen under VOLUME samtidig, helt til LED-lampen øverst på fjernkontrollen lyser rødt

3. Tast inn det tresifrede nummeret til din produsent. Har du tastet inn riktig nummer vil TV-apparatet slå seg av. Din produsents nummer finner du i vår guide for programmering av fjernkontrollen. 

4. Trykk «OK» tasten. Lyset på fjernkontrollen vil blinke tre ganger og slå seg av. Har du har tastet feil nummer vil det fortsatt lyse rødt. 

Merk at du kun har 20 sekunder til å gjennomføre prosessen i steg 2 – 4.

Aktiver WiFi på fjernkontrollen

Ved å aktivere wifi på fjernkontrollen din vil du få en raskere fjernkontroll, som du i tillegg enkelt kan bruke uten å måtte peke kontrollen direkte mot Get boksen.

Wifi-fjernkontroll_v2 Slik aktiverer du wifi:

 • Pek fjernkontrollen mot Get-boksen
 • Hold inne «AV/PÅ» og «PIL OPP» til fjernkontrollen blinker

Når den slutter å blinke er fjernkontrollen aktivert. Om fjernkontrollen oppleves treg kan det hende wifi har blitt deaktivert. Da kan du forsøke å aktivere wifi fjernkontroll på nytt.

Problemer med fjernkontrollen?

Har du problemer med fjernkontrollen din, anbefaler vi at du forsøker følgende:

 • Sjekk at Get-boksen er slått på (den vil da lyse grønt, eller vise hvilken kanal du er på i displayet)
 • Pass på at det er fri sikt mellom fjernkontrollen og boksen
 • Sjekk at TV-en er tilkoblet riktig kilde (AV-kanal)
 • Bytt batteriene til fjernkontrollen

Er fjernkontrollen defekt kan du bestille ny ved å kontakte oss.