HVA ER GET SKY?

Get Sky er en skylagringstjeneste som gir deg ubegrenset lagringsplass fra så mange enheter du ønsker. Tjenesten er inkludert i ditt bredbåndsabonnement fra Get, og er helt kostnadsfri for våre bredbåndskunder. På denne siden vil du finne svar på de vanligste spørsmålene om Get Sky.

Brandprodukt03_hoysmal

Get Sky er et program på din PC / Mac eller en app på din Android, Windows eller iOS-enhet som automatisk laster opp alle filer du ønsker å ta backup av hver gang en fil endres eller legges til.

Siden alle filene ligger i skyen er de tilgengelig på alle dine enheter og kan deles med andre gjennom mappedeling. Mappedeling gir deg i tillegg en delt mappe på tvers av alle dine enheter der man kan legge til og endre filer slik at de er oppdatert på alle enheter samtidig.

Appen har en backupfunksjonen til mobil og nettbrett som tar kopi av hele din mobil med Android eller alt av bilder og video på iPhone eller iPad.

Tjenesten gir deg ubegrenset lagring, backup og mappedeling på så mange enheter du ønsker.

Innlogging

Du logger inn på Get Sky med det samme brukernavnet og passordet som du bruker på Min Get.

Brukernavnet ditt er den e-postadressen eller det mobilnummeret du har registrert hos oss. Passordet ditt har du valgt selv, men har du glemt det så kan du bestille et engangpassord ved å klikke her.

Hvilke enheter støtter Get Sky?

Get Sky-app er tilgjengelig for Android og iOS. Med appen får du bildepreviews, mappedeling i app og tilgang til alle dine enheter.

android-icon ios-icon

I tillegg til appen får du mulighet til å laste ned en egen Get Sky-programvare som støttes av både PC og MAC.

pc-iconmac-icon

Hva er backup?

Om du kun lagrer viktige filer på ett sted, er de tapt for alltid om du skulle miste eller bli frastjålet, datamaskinen eller mobilen de er lagret på. Bruker du Get Sky med backup og automatisk synkronisering er digitale minner og viktige dokumenter alltid trygge og tilgjengelige.
Med backup lagrer Get Sky alle dine dokumenter og bilder i skyen slik at du unngår å miste minnene dine ved brann, tyveri eller innbrudd. Vi anbefaler at du lagrer bilder og dokumenter på minimum to steder slik at du alltid har minst en kopi tilgjengelig om uhellet skulle være ute.

Hvordan fungerer synkronisering?

På samme måte som du lagrer dokumenter du arbeider med på harddisken på datamaskinen din, kan du også lagre filer i Get Sky. Siste versjon av filen din vil være tilgjengelig når du ønsker å åpne den igjen - uansett om du er på datamaskin, nettbrett eller mobil.

Når du lagrer en fil, synkroniseres filen på alle enheter til siste versjon. Når du sletter en fil fra synkronisering, slettes den også fra synkroniseringsmappen på alle enheter.

Hvilke filtyper kan jeg lagre i Get Sky?

Du kan lagre alle filtyper: bilder, filmer, dokumenter og musikk. Det er ingen begrensninger på antall filer, og tjenesten støtter alle filformater.

Du kan automatisk lagre:

pc-iconAlt innhold fra din MAC eller PC
android-icon Alt innhold på dine Android-enheter
 ios-iconAlle bilder og filmer fra dine Apple-enheter
 winphone-icon black
Alle bilder og filmer fra dine Windows-enheter

Hvor mye lagringsplass får jeg med Get Sky?

Med Get Sky får du ubegrenset lagring. Det vil si at du kan lagre så mange bilder og digitale filer du ønsker, helt kostnadsfritt. Du kan ta back-up fra telefonen din, nettbrett og datamaskiner og sette opp automatisk back-up hvis du ønsker det.

Da har du alt tilgjengelig om den gamle harddisken skulle krasje, eller om mobilen skulle falle i vannet.

Husk å alltid lagre bilder og dokumenter på minimum to steder slik at du alltid har minst en kopi tilgjengelig om uhellet skulle være ute.

Kan vi ha flere brukere på en Get Sky-konto?

Per i dag er det kun en konto per abonnement. Skal flere bruke Get Sky på samme abonnement må det altså brukes som en felleskonto. Det er ikke mulig med forskjellige profiler/brukere, eller å passordbeskytte enkelte mapper.

Den som har passordet til en kontoen vil ha tilgang til alt av innhold på kontoen.

Er man en familie som vil dele bilder så kan man ha en felles mappe man deler via en url. Alle som har denne url-en kan se mappen. Les mer under "hvordan dele filer".

Kan jeg beholde Get Sky uten Get abonnement?

Om du i fremtiden skulle avslutte ditt abonnement hos Get vil du også miste tilgang til din Get Sky-konto, men du vil ha muligheten til å inngå avtale med vår samarbeidspartner Jotta og få all data overført til deres skylagringstjeneste.

Hvordan ivaretas ditt personvern?

Ditt personvern er veldig viktig for oss. I Norge har vi en av verdens strengeste lover for personvern, og derfor står alle våre servere i Norge. Sammenlignet med andre konkurrenter, som lagrer data utenfor Norge, har du dermed bedre rettigheter og vilkår.

Get Sky er helt trygt å bruke. Det er ingen som overvåker eller har tilgang til det du laster opp, annet enn deg selv. All trafikk mellom din datamaskin og Get Sky er kryptert med 256 bits AES høygradskryptering, noe som gjør det praktisk talt umulig for andre å lese informasjonen som sendes.

Husk at innholdet du lagrer i Get Sky, vil være tilgjengelig for andre personer som har tilgang til datamaskinen din eller andre enheter hvor du har installert Get Sky. Vi anbefaler deg derfor å avinstallere Get Sky hvis du selger eller gir bort en enhet du har installert Get Sky på. Ved å i tillegg tilbakestille enheten til fabrikkinnstillingene unngår du også at passordet ditt blir tilgjengelig for tredjepart, da passordet kan ligge lagret i enhetens historikk.