Til Forsiden

SE OPP FOR SVINDELFORSØK

Flere av våre kunder har opplevd å bli forespurt om å delta i undersøkelser fra Get når de surfer på internett, eller har mottatt e-post med beskjed om at de allerede har vunnet noe.

Eksempel på scam-melding

Disse brukerundersøkelsene og e-postene kommer ikke fra Get, og vi fraråder våre kunder å delta eller besvare disse på noen måte. Dette er forsøk på svindel, kalt “Phishing”. Phishing er en form for nettsvindel der noen prøver å lure til seg personlig informasjon. Get har kontaktet flere instanser for å få svindelen stoppet og nettsidene stengt. Vi anbefaler at man er kritisk mot nettsider som forespør personlig informasjon uten at man selv har initiert kontakt.

Get-kunder ble nylig utsatt for falsk spørreundersøkelse fra det utenlandske selskapet PLANET49, denne saken har Get tatt videre med Forbrukerombudet. Les hele artikkelen på Dinside.no

SLIK UNNGÅR DU Å BLI LURT PÅ NETT:

  1. Sjekk hvor lenken tar deg. Ved å holde musepekeren over lenken, kommer webadressen opp.
  2. Skal du gi fra deg personlig informasjon på en nettside, må du forsikre deg om at du er på en såkalt sikker oppkobling. En enkel måte å sjekke dette på er å se om det finnes et symbol med en liten hengelås ved adressefeltet i nettleseren. Står det HTTPS først i adressen, betyr det at nettsiden har en sikker tilkobling. Dette gir ikke noen garanti, men gjør det sikrere å gi fra seg personlig informasjon. Er du usikker kontakter du organisasjonen du skal gi informasjon til via telefon.
  3. Send aldri personlig eller finansiell informasjon via e-post.
  4. Er du usikker på om du har gitt fra deg opplysninger som kan misbrukes, sjekk kontoutskriften nøye.
  5. Bruk antivirusprogram og brannmur. Sørg for at disse programmene, samt operativsystemet og nettleseren alltid er oppdatert.

Tipsene er hentet fra nettvett.no. Du kan lese mer om det her: «Phising».

BRUKERUNDERSØKELSER PÅ GET.NO
For å bedre brukeropplevelsen på våre nettsider har vi jevnlige brukerundersøkelser på Get.no. Disse brukerundersøkelsene dukker kun opp om du er på get.no, de dukker ikke opp på andre nettsider, i bannere eller lignende. Vi ber aldri om personlig informasjon som kortnummer etc. i våre brukerundersøkelser.