Hva er trådløst nett?

Med trådløst nett kan du surfe på internett med bredbåndet ditt uten å bruke kabel. Trådløst nett kan også brukes til å koble ulike enheter til hverandre slik at de “snakker sammen” og kan dele informasjon uten en fysisk tilkobling i form av kabler.

DETTE TRENGER DU

For å surfe trådløst trenger du enten en ruter som du kobler til modemet ditt eller et trådløst modem (har innebygget ruter). Med trådløst nett kan mange brukere/enheter bruke nettet samtidig uten kabler.

Du kan bestille trådløst modem fra oss, eller bruke Get box II. Get box II har innebygget modem og ruter og gir deg opptil 200 Mbps trådløst nett i tillegg til tv.

Hva du trenger for å få trådløst nett
Get_7962

FORDELER MED TRÅDLØST NETT

Med trådløst nett kan du bevege deg fritt hjemme og allikevel være koblet til bredbåndet ditt og flere brukere kan være koblet opp mot samme linje på samme tid.

Om du har et mobilabonnement med begrenset datapakke sparer du mobildata om du kobler deg mot et trådløst nett i stedet. I tillegg går det raskere å surfe og laste ned filer på bredbånd enn gjennom 3G / 4G.

HASTIGHETSTAP MED TRÅDLØST NETT

Forskjellen mellom den hastigheten du har i abonnementet ditt og den du virkelig får trådløst kalles hastighetstap. Hastighetstapet kommer an på hvordan de trådløse signalene forstyrres før de når din datamaskin og det kan oppleves som at surfingen på nettet går saktere.

For å nå maksimal hastighet på det trådløse nettet ditt trenger du en nyere datamaskin med støtte for hastigheten som ønskes, en høy hastighet på bredbåndsabonnementet og et nyere trådløst modem eller trådløs ruter. Om du  bruker en mobil som bare støtter 20Mbit/s, til ditt trådløse nett med en kapasitet på 200Mbit/s, vil du aldri kunne surfe raskere enn 20Mbit/s.

For hver datamaskin, mobiltelefon, vannkoker, kaffemaskin og nettbrett du kobler trådløst til internett, jo mer av den trådløse kapasiteten bruker du. Jo flere enheter du kabler direkte, jo mer plass frigir du på det trådløse nettet ditt til stor glede for mobiler og nettbrett. Typisk får du mindre trøbbel jo færre trådløse enheter du har koblet til nettet ditt.

UTFORDRINGENE MED TRÅDLØST NETT

Den trådløse internettforbindelsen fungerer på en annen måte enn kablet internettforbindelse. Med trådløst nett ofrer du ofte hastighet og stabilitet for komfort. Dette gjelder spesielt for deg som har over snittet høye hastigheter.

Vi anbefaler alle å kable til stasjonære enheter som krever fart og stabilitet  (spillkonsoller, alarmer, tv-skjermer og stasjonære maskiner) slik at man får bedre kapasitet på det trådløse nettet. Trådløst nett på mobil, nettbrett og datamaskiner er veldig praktisk men husk at du aldri er garantert full hastighet på et trådløst nett.