Til Forsiden

Få maks ut av bredbåndet ditt

Når du bruker trådløst nett kan du av og til oppleve noe varierende hastighet og dekning. Dette kan komme av flere grunner. Derfor har vi samlet noen tips og triks til hvordan du selv med enkle grep få maks ut av bredbåndet ditt.

RIKTIG PLASSERING

Hvor du har plassert modem og ruter i hjemmet ditt kan ha mye å si for hva slags hastighet og dekning du opplever. Opplever du dårlig dekning på ditt trådløse nett kan du derfor forsøke å flytte utstyret. En hovedregel er å plassere utstyret fritt i rommet, et stykke fra tykke vegger, andre trådløse systemer og så høyt som mulig.

Bruk riktig utstyr

Vi anbefaler alle våre kunder å bruke datakabler fra Get eller fra andre autoriserte forhandlere. Unngå lange avstander med kabler fra vegguttaket til modemet. Get kan hjelpe deg å installere nye kontaktpunkter. Oppgradér til en ny ruter om den du har er gammel slik at den støtter den hastigheten du har. Eldre rutere støtter ikke alltid dagens høye hastigheter.

Forsterk signalene

Èn ruter er ikke alltid nok til å gi gode signaler i alle rom. Hvis du bor i et stort hus med flere etasjer og tykke vegger i kjellerstuen, eller i en leilighet med lange avstander og tykke vegger, kan dette gjøre at signalene blir svakere. Da behøver du en trådløs forsterker.

DINE ENHETER

En eldre laptop vil ikke kunne benytte seg av like høye hastigheter som en stasjonær pc som er tilknyttet nettet med nettverkskabel. Det samme gjelder smarttelefoner. Felles for mobile enheter er at de har mindre antenner som reduserer ytelsen/rekkevidden og kommer ikke opp på samme hastighet som en nyere PC som er tilkoblet med kabel.

ANTALL NETTBRUKERE

Dersom dere er mange i husstanden, eller det er mange pålogget det trådløse nettet samtidig, kan man oppleve redusert hastighet. Vurder da om du trenger å oppgradere bredbåndsabonnementet til en høyere hastighet slik at det blir fart nok til alt og alle.

Virus

Virus kan skade din datamaskin, den blir tregere og bredbåndshastigheten oppleves som dårligere. Vi oppfordrer derfor alle våre kunder til å bruke aktiv virusbeskyttelse. Tidligere var Norman Sikkerhetspakke tilgjengelig for alle bredbåndskunder som ønsket det, men vi leter nå etter en ny sikkerhetsløsning for våre kunder. Alle bredbåndskunder vil bli informert når den nye løsningen er på plass.

Test nettfarten din

Om du vil teste den reelle bredbåndshastigheten din, kan du ta vår speedtest. Du kobler datamaskinen din direkte til modemet eller uttaket i veggen med nettverkskabel for best resultat. Dette sikrer at ruter eller annet utstyr ikke gir forstyrrelser.

Lukk alle programmer på maskinen før du tar testen. Hvis du tar testen trådløst kan andre enheter som er koblet til nettet gjøre at du får et lavere resultat. Prøv da å koble fra disse å ta testen på nytt.

© 2017 | Informasjonskapsler og personvern