Bilde av en jente som sitter i en vinduskarm med en bok og en mobil i handa. Utenfor vinduet, på den andre sisden av veien ser man fasaden til en bygår. Tettbebygget by-gate.

Publisert 1. april 2019 / Oppdatert 16. april 2019

Wifi-tipsene som gir deg bedre dekning

7 av 10 tror at dårlig nett er leverandørens feil, ifølge en undersøkelse gjort av Respons Analyse på oppdrag for Get. Som regel er det en kombinasjon av flere ting, og det ene utelukker ikke nødvendigvis det andre.

Dette hindrer wifi-signalene

Gammelt og utdatert wifi-utstyr, stor bolig, utfordrende planløsning og vegger som er bygd av materialer som hindrer wifi-signalene er noe, men langt fra det eneste som kan påvirke wifi-opplevelsen. Vi har samlet noen tips til hva du enkelt kan gjøre selv samt en løsning til deg som vil ha vårt beste wifi-tilbud.

Unngå materialer som sperrer for wifi-signalene

  • Glass reflekterer signalene tilbake
  • Kjøkken- og baderomsvegger fulle av vannrør
  • Fliser og speil
  • Hvitevarer
  • Rustfritt stål

Forsøk å plassere ruteren lengst mulig unna denne typen materialer, og på et sted hvor wifi-signalene ikke må igjennom disse utfordringene for å rekke dit du ønsker å ha god wifi.

Plasser ruteren høyt og fritt

Mange plasserer ruteren inni TV-skapet. Der stenger skapdørene for signalene. Tenk på ruteren som en lyspære; for at den skal spre lyset godt, bør den plasseres så høyt og fritt som mulig.

Bilde av en mann som står og holder i en Wifix-node.

Fjern utstyr som kan forstyrre

Forstyrrelser fra andre trådløse dingser kan gjøre at signalene ikke når godt nok frem. Opplever du problemer med nettilgangen, kan det være trådløse telefoner, babycall, mikrobølgeovner og trådløse musikksystemer som forstyrrer wifi-signalene i hjemmet ditt. Sørg for at slikt utstyr plasseres lengst mulig unna din trådløse ruter.

Bilde av en liten jente og en far som ligger under et pledd/telt og ser på en iPad. Jenta peker på en serie i Get tv-appen.

Bruk riktig kanal

Babycalls, trådløse musikkanlegg, mikrobølgeovner, mobiltelefoner og naboens trådløse nett kan gi forstyrrelser på nettet ditt. Hvis du velger 5 GHz-nettet fremfor 2,4 GHz, vil det ofte hjelpe. Du kan også prøve å velge en annen kanal på for eksempel babycallen, slik at den ikke forstyrrer nettet ditt.

Bytt ut gammelt utstyr

Hvis den trådløse ruteren din er mer enn 3-5 år, bør den byttes ut med nytt utstyr. Det har skjedd mye på teknologifronten de siste årene, og derfor kan det å bytte ut gammelt trådløst utstyr gi høyere fart og bedre stabilitet.

Wifix

Til deg som har lyst på et problemfritt og raskt trådløst nett, anbefaler vi WIFIX-pakken; vårt beste wifi-system som bruker mesh-teknologi til å gi deg dekning i hver krik og krok. Og skulle du mot formodning ikke bli fornøyd, tilbyr vi gratis hjelp av en wifi-ekspert og pengene tilbake-garanti.

Bilde av tre Wifix-noder

Relatert innhold

Kvinne på hjemmekontor med laptop og skjerm. Bruker Google.

Trygg på nett

Les mer

Tregt eller ustabilt nett?

Les mer
Man med øreklokker ser på smarttelefonen han holder i hånda

Trygg på nett med mobilen som ruter

Les mer